Whiskyproevers uit Alkmaar

Proefavonden – verslag

Verslag Glenfarclas proeverij 6 oktober 2014

10417619_10153458253326988_9041521471999444140_n(1)In een volle Hielander nam Ian McWilliams ons mee door de geschiedenis naar het heden van Glenfarclas. Met medewerking van Ron Zwartepoorte werd een schitterende en zeer exclusieve proeverij gehouden. Omdat smaken verschillen beperk ik mij in dit korte verslag tot mijn persoonlijke waarnemingen. (more…)


Verslag proeverij 18 november 2013

tastingDe internetproeverij 2013 van de Ben Nevis Club is weer een aangename en tevens gedenkwaardige avond geworden. Met presentatie door voorzitter Wullie Macmorland, zoals alleen Wullie dat kan, werd een lijst met zeldzame en zelfs unieke whisky’s geproefd door tweetallen die hun whisky’s en ervaringen telkens moesten delen. (more…)


Proefavond 18 september, de keuze van de leden

De meeste stemmen gelden is een proeverij die een jaarlijkse traditie aan het worden is. Dit jaar werden liefst vierenvijftig stemmen uitgebracht.  Secretaris Peter heeft ze geteld en samen met penningmeester Gerard gekeken welke verkrijgbaar waren. Het leverde voor de proeverij op 18 september weer een fantastisch programma op waarmee we het nieuwe proefseizoen 2012-2013 inzetten. (more…)


Een bijzondere proefavond

Ongeveer een jaar geleden waren onze bestuursleden Robert Eekma op de motor een weekje de Schotse wegen onveilig aan het maken. Op de terugreis van Ayr naar Newcastle hadden ze het plaatsje Dumfries op het programma staan en dan vooral een ‘quick visit’ aan de lokale slijterij. Daar bleken lekkernijen te koop te staan die in NL niet of nauwelijks te scoren zijn en al helemáál niet met twee flessen van elk. Een toelichtend telefoontje met het bestuur was voldoende en de slijterij was zo goed een en ander per post te laten bezorgen. De basis voor de proeverij van maandag 12 maart jl. was gelegd. (more…)


Verslag Proefavond 8 februari 2010 – New bottlings

Om 19.35 uur heette de inleider van deze bijzondere proeverij, onze voorzitter Wullie Macmoreland de 36 aanwezigen hartelijk welkom. Een bijzonder welkom kreeg verslaggeefster Margreet Vermeulen van De Volkskrant, die een sfeer impressie kwam maken. Iets later kwam ook de fotograaf die veel foto’s heeft geschoten. jaarvergadering.  De opkomst was zeven hogere dan de februari proeverij van vorig jaar. Nadrukte dat we deze avond allemaal bottlings drinken die nog maar net op de Nederlandse markt zijn. Zes er van heeft hij ook zelf nog niet geproefd.

(more…)