Whiskyproevers uit Alkmaar

Proefavonden

Eigenlijk is de kern van wat wij met de Ben Nevis Club doen, helemaal niet zo heel verschillend van een oorspronkelijke céilidh. Er is immers gezelligheid en sfeer, goede gesprekken, vriendschap en muziek. Het geestrijke vocht dat er bij stroomt is ook hier aanwezig en de combinatie van bier en whisky is volgens een (heel) oud Schots gebruik. De gespreksonderwerpen zullen anders zijn, dat wel. Wij hebben het wat minder vaak over schapen en het weer en wat vaker over wat er in ons glas zit. Er wordt voortdurend gesproken over wat men al of niet denkt te proeven. Dat is trouwens wel een heel belangrijk verschil met vroeger en de functie van de whisky op een ceilidh moet dan ook een andere zijn geweest dan die op één van onze proefavonden. Whisky werd toen uitsluitend gestookt voor lokaal gebruik. Als het al bewaard moest worden, was het kortstondig en van “lageren” en de werking van hout over de jaren was dus geen sprake. Wat zij dronken was meestal fresh spirit (waarschijnlijk) verdund met water. Wie dat ooit gedronken heeft zal direct met ons eens zijn; smaken verschillen maar over iets wat maar weinig smaak heeft moet je het dus al snel eens zijn!

Alle proefavonden vinden plaats in de Hielander. Uiteraard ontvangt u voor elk van deze data nog een uitnodiging per email. Alle proeverijen beginnnen om 19.30 uur, tenzij anders vermeld. Het is verstandig om je niet te laat op te geven. Voor het te laat afzeggen zijn we indien we geen vervanger hebben, genoodzaakt om een bedrag in rekening te brengen.

Belangrijk: Iedereen krijgt een bevestiging (per mail) als entreebewijs. Heb je geen bevestiging gekregen neem dan contact op met Martin Kraan! Bij een VOL is VOL proefavond gaat degene MET bevestigingsbewijs voor. Afmelden bij Martin Kraan en op de dag van de proeverij bij Wullie tot 12:00 uur daarna zijn er altijd kosten aan verbonden.

Datums komende proeverijen:

27-02-2023 Highland proeverij
27-03-2023 Blinde proeverij (datum nog onder voorbehoud)
24-04-2023 Lowland proeverij
26-05-2023 Whisky diner
19-06-2023 Proeverij

Toegangsprijs

Toegangsprijs proefavonden € 35,-
Niet leden betalen € 45,-