Whiskyproevers uit Alkmaar

HOME

Blinde proeverij 27-03-2023

De inkopper van de avond was meegenomen door Robert Eekma uit Italie vandaan. Het betrof een whisky op 40% in een 700ml fles. Ja meer was er echt niet van te achterhalen. De fles stond al even en moest dus even worden geschud om de kleurverdeling weer op orde te krijgen ?. Voor een inkopper een hele leuke whisky en zeker niet verkeerd qua prijs/kwaliteit verhouding!

De aanwezige leden kregen blind 6 whisky’s te proeven en namen het best wel serieus aangezien het aanmerkelijk stiller was dan op andere avonden. Aan het einde van de avond veilen we altijd de restanten, zo ook nu. Echter kregen de leden pas na afloop van de veiling te horen wat er die avond geschonken was (toch wel spannend dat bieden op iets wat je lekker vind maar nog niet weet wat het is).

Geschonken deze avond:

  • Mühlental blended 3Y 40% (Duitsland)
  • Fercullen single grain 46% (Ierland)
  • Amorik single cask wijnvat 53,9% (Frankrijk), 10-jarige jubileumbotteling WIN
  • Tamdhu NAS 40%
  • Penderyn bourbon/madeira cask NAS 46% (Wales)
  • Cotswolds bourbon cask NAS 59,1%

Highlands proeverij 27-02-2023

Maandag 27-02-2023 was het weer zover, de eerste proeverij van het jaar. Bij binnenkomst kregen de leden als eerste een glaasje met daarin een oude blend uit de begin jaren tachtig geregeld door Karel Erfmann. Deze proeverij bestond uit allemaal highland whisky’s waarvan de eerste 3 uit de voorraad van de club kwamen en de laatste 3 waren aangekocht. Het was een heel gezellige avond waarbij onze voorzitter Wullie Macmorland het online Gaelic uitspraakprogramma van een aanwezig lid meerdere malen lachend corrigeerde. Bij deze iedereen weer bedankt voor de gezelligheid in zijn inzet.