Whiskyproevers uit Alkmaar

Bennevisclub

Blinde proeverij 27-03-2023

De inkopper van de avond was meegenomen door Robert Eekma uit Italie vandaan. Het betrof een whisky op 40% in een 700ml fles. Ja meer was er echt niet van te achterhalen. De fles stond al even en moest dus even worden geschud om de kleurverdeling weer op orde te krijgen ?. Voor een inkopper een hele leuke whisky en zeker niet verkeerd qua prijs/kwaliteit verhouding!

De aanwezige leden kregen blind 6 whisky’s te proeven en namen het best wel serieus aangezien het aanmerkelijk stiller was dan op andere avonden. Aan het einde van de avond veilen we altijd de restanten, zo ook nu. Echter kregen de leden pas na afloop van de veiling te horen wat er die avond geschonken was (toch wel spannend dat bieden op iets wat je lekker vind maar nog niet weet wat het is).

Geschonken deze avond:

  • Mühlental blended 3Y 40% (Duitsland)
  • Fercullen single grain 46% (Ierland)
  • Amorik single cask wijnvat 53,9% (Frankrijk), 10-jarige jubileumbotteling WIN
  • Tamdhu NAS 40%
  • Penderyn bourbon/madeira cask NAS 46% (Wales)
  • Cotswolds bourbon cask NAS 59,1%

Highlands proeverij 27-02-2023

Maandag 27-02-2023 was het weer zover, de eerste proeverij van het jaar. Bij binnenkomst kregen de leden als eerste een glaasje met daarin een oude blend uit de begin jaren tachtig geregeld door Karel Erfmann. Deze proeverij bestond uit allemaal highland whisky’s waarvan de eerste 3 uit de voorraad van de club kwamen en de laatste 3 waren aangekocht. Het was een heel gezellige avond waarbij onze voorzitter Wullie Macmorland het online Gaelic uitspraakprogramma van een aanwezig lid meerdere malen lachend corrigeerde. Bij deze iedereen weer bedankt voor de gezelligheid in zijn inzet.


Clubuitje Mechelen

Zondag 27 oktober 2019 was het jaarlijkse clubuitje. Voor de 2de keer op rij georganiseerd door Anneke en Deborah. Dit keer ging de reis naar Mechelen waar we een bezoek hebben gebracht aan stokerij De Molenberg en daarna aan brouwerij Het Anker. Tijdens de heen- en terugreis hebben we ook nog kunnen genieten van een aantal mooie drams gesponsord door diverse leden. Bij deze nogmaals bedankt daarvoor!
Bekijk hieronder de foto’s van de dag.

(more…)

Sfeerverslag Jaarvergadering 2014

hamerDe jaarvergadering van de Ben Nevis Club, maandag 27 januari jl. werd goed bezocht. Traditioneel wordt deze gehouden in de Ierse Pub van onze goede vriend Merv Macknight. Voorzitter Wullie Macmorland heeft dan zijn handen vrij om zonder zorgen voor zijn dierbare Hielander de vergadering te leiden.  Secretaris Peter Winkel was aftredend en werd ook deze keer met algemene stemmen herkozen, net als de kascommissie. (more…)


De eerste proefdata voor 2014 zijn bekend

tastingDames en heren whiskyliefhebbers, pak uw agenda en noteer:

27 januari, 19.30 bij Merv’s Jaarvergadering

10 maart – Super Blends proeverij
14 april – proeverij
16 mei – whisky met eten

24 en 25 mei – BNCuitje naar Texel

12 december – Eindejaarsproeverij

De data na de zomer worden in een later stadium bekend gemaakt.


14 december feestavond!

Op zaterdag, 14 december, besluit de Ben Nevis Club het verenigingsjaar 2013 met een feestavond voor de leden en hun partners. Het feest wordt gehouden in het verenigingsgebouw SOOS aan het Luttik Oudorp 78 te Alkmaar en begint om 19.30 uur. Er is levende muziek en ook de traditionele verloting. Andere hoogtepunten zijn de presentatie van de clubbotteling en de kwiz Petje op-Petje af.


Bezoekers Hielander Whisky Festival doneren € 3500 aan Stichting ‘t Praethuys

nat_overhandiging-1Op vrijdag 15 en zaterdag 16 februari vond de 3e editie van het Hielander Whisky Festival plaats in de Grote Kerk Alkmaar. In samenwerking met Wullie MacMorland (Restaurant Hielander) en de Ben Nevis Club werd er een gevarieerd en uitgebreid programma geboden. Het festival werd door een recordaantal van 2100 whisky liefhebbers bezocht. (more…)


Het was weer een mooi feest!

bennevisteamhielanderfestival2013web

Wullie, Gerie, het team van de Bennevisclub zijn trots op het geweldig verlopen Hielander Whiskyfestival 2013! Tot volgend jaar.

Wullie MacMorland: Many, many thanks to all who made it possible..the HIELANDER WHISKY FESTIVAL 3rd edition was an enormous success. Three completely full sessions….and not one problem! The charity bottling was won by a 77 year old gentleman from Oud Beierland whos wife is recovering from cancer, it was as if it was meant to go to him. Me and my team from the Ben Nevis Club enjoyed every minute of the whole weekend. So all standholders, Glencairn Glass, GP100, the Bald Eagles, Robin Laing, Morrison & Mackay and of course Whisky loving Nederland, again without all your help it just couldnt happen. See you all next year.

Bekijk de berichtgeving over het festival in de sociale media.


Coen bedankt!

fotoCoen Meijer heeft besloten het bestuur van de BenNevisclub te verlaten. Elf jaar geleden begon hij als bestuurslid en gaf de vereniging  nieuw elan. Coen heeft onvoorstelbaar hard gewerkt als bestuurslid, naast zijn drukke zakelijke en privé besognes. Alle waardering dan ook voor zijn inspanningen en alle begrip voor zijn besluit om uit te stappen. We zullen jouw kleurige en uitbundige programmaboekjes missen. Tot op de volgende proeverij!


Verslag ledenvergadering

Maandagavond 28 januari vond de jaarlijkse ledenvergadering van de Bennivisclub plaats.

Voor geïnteresseerden hebben we het verslag van de vergadering online gezet.


Wat gaan we doen in 2013

proefasvondTijdens de jaarvergadering van 28 januari jl. is het nieuwe programma voor 2013 vastgesteld.  En het belooft weer een mooi jaar te worden.

Er is besloten om de toegangsprijs te verhogen tot €30,00 (introducées €35). Bij zeer bijzondere proeverijen kan van deze prijs worden afgeweken.

25 februari: Back to the Future. Vier heel oude whisky’s worden vergeleken met een meer recente botteling van dezelfde stokerij. 8 glaasjes te proeven dus.

8 april: Finishes proeverij. We gaan hiervoor op zoek naar bijzondere of juist markante finishes.

20 mei: Pinksteruitje. Dit wordt nog uitgewerkt.

30 mei: Whisky met eten (Whiskydiner).

2 september: De eerste proeverij na de zomer wordt de Kintra Proeverij.

7 oktober: Pot Still Proeverij, verzorgt door één van onze relaties die hiervoor speciaal blijft na het Pot Still Festival.

Er wordt overwogen om op een datum in november een Twee Teams proeverij te houden. Een besluit hierover
moet nog worden genomen.

14 december: Feestavond met muziek, loterij enzovoort. Locatie: de SOOS.


Ons clubhuis behoort tot de beste whiskybars ter wereld

The Hielander is opgenomen in de prestigieuze lijst Greatest Whisky bars of the World. Deze lijst wordt samengesteld door het Whisky Magazine en de lijst is te vinden op de site van het tijdschrift.

Dat het een toptent was wisten wij al lang, en nu weet de hele wereld het. De volgende keer nog sneller inschrijven voor de proefavonden dus, want anders moet je je een weg naar binnen vechten.


Een prachtige nieuwe clubbotteling

Na het succes van de vorige clubbottelingen heeft het bestuur van de Ben Nevis Club besloten om 148 flessen van een vat Highland Park te laten afvullen en te laten voorzien van een speciaal voor onze club ontworpen etiket, zoals deze vorig jaar al op de Laphroaig Clubbotteling ’11 heeft gestaan.
Deze botteling wordt in samenwerking met onze vrienden van Whisky Import Nederland uitgebracht, deze samenwerking staat garant voor een traditionele, mooie een kwalitatieve hoogwaardige whisky, we kennen inmiddels onze standaard !! Voor een eerste kennismaking zie de bijlage.
Hoe kun jij als lid van de Ben Nevis club in het bezit komen van deze prachtige Highland Park Ben Nevis Clubbotteling 2012 ?

Wij stellen ieder lid in staat om een of meerdere fles(sen) te kopen door een bedrag van € 52,- per fles over te maken op ING rekening 1286254 ten name van Ben Nevis Club, Alkmaar o.v.v. Clubbotteling 2012.

Op het moment dat daadwerkelijk het bedrag is overgemaakt, kunnen deze flessen vanaf 22 oktober bij onze penningmeester Gerard Struik worden opgehaald.

Ervaringen met eerdere clubbottelingen heeft geleerd dat bijna ieder lid minimaal één fles wil, dus wees er snel bij want op=op !!!!!


Een bijzondere proefavond

Ongeveer een jaar geleden waren onze bestuursleden Robert Eekma op de motor een weekje de Schotse wegen onveilig aan het maken. Op de terugreis van Ayr naar Newcastle hadden ze het plaatsje Dumfries op het programma staan en dan vooral een ‘quick visit’ aan de lokale slijterij. Daar bleken lekkernijen te koop te staan die in NL niet of nauwelijks te scoren zijn en al helemáál niet met twee flessen van elk. Een toelichtend telefoontje met het bestuur was voldoende en de slijterij was zo goed een en ander per post te laten bezorgen. De basis voor de proeverij van maandag 12 maart jl. was gelegd. (more…)


Geen festival zonder de Ben Nevis club

BNC VRIJwilligers
Hielander Whisky Festival 2012


Verslag Ledenvergadering

Maandagavond 30 januari vond de jaarlijkse ledenvergadering van de Bennivisclub plaats.

Voor geïnteresseerden hebben we het verslag van de vergadering online gezet.
 

 

 

 


Winnaars jubileumloterij

In 2010 bestond de Bennevisclub 15 jaar. Tijdens het geslaagde jubileumfeest 21 november jl. werden twee Bennevisclubleden aangenaam verrast met de door Slijterij & Wijnhuis “ZEEWIJCK” en de Bennevisclub ter beschikking gestelde hoofdprijs. Edo Postma en Arie Dekker wonnen beiden een whiskycruise van IJmuiden naar Newcastle.

Het programma van hun reis staat hier.

We wensen beide heren een behouden vaart.