Whiskyproevers uit Alkmaar

Bezoekers Hielander Whisky Festival doneren € 3500 aan Stichting ‘t Praethuys

nat_overhandiging-1Op vrijdag 15 en zaterdag 16 februari vond de 3e editie van het Hielander Whisky Festival plaats in de Grote Kerk Alkmaar. In samenwerking met Wullie MacMorland (Restaurant Hielander) en de Ben Nevis Club werd er een gevarieerd en uitgebreid programma geboden. Het festival werd door een recordaantal van 2100 whisky liefhebbers bezocht.

Tijdens het festival wilde de organisatie graag stilstaan bij het feit dat niet iedereen die dat graag zou willen, zomaar een avond uit kan. Als goed doel werd gekozen voor Stichting ’t Praethuys. Deze Stichting zet zich in voor het welzijn van een ieder die met kanker te maken heeft. “Het Whisky Festival is een Alkmaars evenement en ‘t Praethuys een Alkmaars goed doel. We zijn er van overtuigd dat deze donatie goed besteed zal worden.” Aldus Wullie MacMorland.

Bezoekers van het festival werden getriggerd om hun laatste Alba’s (het betaalmiddel op het festival) in een envelop achter te laten en daarmee te schenken aan Stichting ’t Praethuys. Met het doneren kon men naast ‘iets goeds doen’ ook kans maken op een bijzondere botteling, beschikbaar gesteld door twee whiskyleveranciers. Na afloop van de derde sessie werd er een envelop getrokken met de gelukkige winnaar van de unieke botteling: De heer Palm uit Oud Beijerland.

Stichting ’t Praethuys is dolblij met de € 3500,-. “Heel bijzonder dat het Whisky Festival gekozen heeft voor ’t Praethuys”, zegt Saskia van Poppel, assistent coördinator. “De verbinding is ontstaan door ervaringen van de leveranciers die de botteling beschikbaar stelden. We zijn zeer verrast en onder de indruk van de opbrengsten.”

Kijk voor meer informatie over de Stichting op www.praethuys.com.

Comments are closed.