Whiskyproevers uit Alkmaar

BNC on bikes! Het BNC Motor Weekend

Normaal gesproken lezen jullie op deze site verslagen van de proeverijen van de club. En soms van een Schotse trip. Maar deze keer gaat het over de 1e editie van de BNC motor tour met als bestemming dit jaar de provincie Groningen!

Zaterdagmorgen 7 juli verzamelden Wullie Macmorland, Robert Eekma, Arno Scholten, Gerard Struik en ondergetekende Dennis de Waard zich bij Stadsstrand De Kade. Na eerst een bakkie te hebben gedaan zijn we op de motor gestapt met als eerste bestemming Scharnegoutum (vlakbij Sneek). Volgens Wullie staat daar een schuur vol met whisky. En daar wilde we natuurlijk wel even polshoogte nemen!

We werden hartelijk verwelkomt door Paul Bijlsma, eigenaar van De Wijn & Whiskyschuur (www.wijnwhiskyschuur.nl/). Na een kopje koffie kregen we een rondleiding achter de schermen. Daar konden we ons vergapen aan pallets vol met whisky. Blends, malts, oud, nieuw, algemeen en zeldzaam. Gaaf om te zien. Daarna inkopen gedaan. Voor de avond hebben we een o.a. een mooie fles Arran Port Finish gekocht. We hebben zelf ook wat inkopen gedaan voor de privé voorraad. Wullie heeft een North Port Brechin 1982 van Private Cellar op de kop getikt, Gerard een Macallan 1851 Inspiration en een Macallan 20 jr van Scott’s Selection, Arno een Burgundy Cask Matured Edradour, Robert een Brora 1981 gebotteld door Signatory en ik een flesje Aberlour 100 proof. Aardig ingeslagen dus.

Daarna zijn we naar een dorpje verderop gereden voor de lunch (op dit punt zitten we nog steeds in Friesland overigens). Na de lunch is het dan toch eindelijk zo ver, Groningen here we come! We zijn binnendoor naar Grijpskerk gereden alwaar we de Ommeland route hebben opgepikt. Deze hebben we gevolgd tot het plaatsje Leek. Toen zijn we, wederom via mooie binnendoor weggetjes, naar Winschoten gereden. Naar Hotel In den Stallen om precies te zijn. Daar hebben we bij aankomst uiteraard eerst maar eens een biertje gedaan. Het enige nadeel van motorrijden: je kan pas een biertje drinken als je klaar bent met rijden. Arno (Aberlour 10 jaar) en Gerard (een Thamdu van The Ultimate) hadden nog iets lekkers uit de eigen voorraad meegenomen. Die smaakte prima bij het biertje. Na heerlijk gegeten te hebben zijn we weer lekker buiten gaan zitten en hebben we ook de Arran aangesproken. Wat een rotavond!

De volgende ochtend waren we om 09.00 uur weer present voor het ontbijt en om 10.00 uur zaten we weer op de motor. Via Delfzijl hebben we de koers richting Harlingen geplot op de TomTom (vermijd de snelwegen). Inmiddels was het al aardig bewolkt. In de verte zagen we geregeld behoorlijke regenbuien voorbij trekken. Zo langzamerhand kregen we zelf ook een aantal regenbuien te verwerken. In Leeuwarden zijn we gestopt voor de lunch waarna we het laatste deel van de rit hebben opgepakt. En wauw, wat begon het toen te regenen! De rit over de Afsluitdijk leek meer op een rit door het IJsselmeer in plaats van erlangs. Drijfnat maar voldaan arriveerden we in Alkmaar en hebben het top weekend afgesloten met een warm kopje koffie bij Wullie.

Wie gaat er volgend jaar ook mee???

Tot slot, op Facebook omschreef Wullie het BNC Motor weekend als volgt:

Back home after one of the best weekends in years, great fun was had by all, almost 500 klm round trip. On the way back one of the most horrific runs EVER… Over the Afsluitdijk in a bloody awfully storm. Imagine driving a motorbike at 130 over an ice rink in a wind tunnel while somebody points a firehose at you. That’s the best what to describe the run home. Never mind , the Auld man (me) can still hold his head up, last to bed and one of the younger guys was unconscious 2 hours earlier……yeaaah gawn yersel the Jocks!

[nggallery id=21]

Comments are closed.