Whiskyproevers uit Alkmaar

Wullie’s Kaassnack

Een avond in de Hielander is niet compleet zonder Wullie’s befaamde kaassnack. Wanneer Wullie besluit om het toastje met kaas niet te serveren, krijgt hij prompt klachten. Wullie is een man die niet gauw bang is, maar een avond geen kaassnack durft hij niet te wagen.

Voor wie zijn eigen gasten ook eens wil trakteren op deze heerlijkheid heeft Wullie ons het recept gegeven en toestemming gegeven het op de site te publiceren.

De ingrediënten zijn voldoende voor zo’n 25 snacks.

Ingrediënten:
300 gr. geraspte cheddar
200 gr. geraspte oude kaas
100 gr. geraspte jonge kaas
350 gr. fijngehakte uitjes
Een snuif thijm
3 eetl. Worcestersaus
2 eetl. Dijon mosterd of een andere scherpe mosterd
Mayonaise om te binden
Gemalen zwarte peper

Bereiding:
Zo’n 4 á 5 uur vantevoren bereiden. Het geheel mengen en met mayonaise binden tot een stevige massa. Op laten stijven in de koelkast. Serveren op een stuk stokbrood of een toastje. Indien het mengsel te nat blijkt te zijn dan kan het geheel gebonden worden met paneermeel.

Variatietip: Rol het mengsel eens in een plak rauwe ham en laat het opstijven in de koelkast.

deagh chàil

Comments are closed.